10 Ocak 2014 Cuma

Chp bu Millete Yaptığı Katliamı Hatırlatırcasına Adalet Komisyonunda Ak Partililere Canice Saldırdı

Meclis HSYK Toplantısında

TBMM Adalet Komisyonu'nda, HSYK teklifini görüşüldüğünde  Komisyon da Başkan Ahmet İyimaya, HSYK üyeleri çağırılıp çağrılmama ile alakalı oylamaya sunmak isteyince sürtüşme çıktı. Akpartili, Chpli vekillerin birbirlerini çocuklar gibi itip kakışması ve yumruklaşması ve Chpli vekillerin, Faşizme geçit olmaz biz kominizim için mücadele ederken kemalist devrimleri aşırı faşist yöntemlerle Dersimde milleti katlederken kurduğumuz bu cumhuriyeti size yedirmeyiz tarzında, her yer yolsuzluk var ve her yerde rüşvet var sloganları attıklar. Fakat bu arada Atatürkün Chpye bu milletin paralarıyla kurulmuş İş bankasının nasıl yıllarca Chpye sümürü aracı olarak kullandırdıklarını gizlemeye çalıştıkları gibi hakaretlerle çatıştılar. Bir şeyden habersiz bazı Chpnin milletvekilleri bu millete ne kadar çok eza verdiklerini nasıl unutturduklarını hatırlatırcasına Ak partili vekillere darp ettiler.

Adalet Komisyonu Başkan İyimaya kürsüden indi. Toplantıya kısa süre ara verildi. Ondan öncesi Ak Parti ve CHP'li vekiller birbirlerini itip kalktılar. Sonra da yumruklaştılar.Adalet Komisyonu Başkan İyimaya aradan sonra teklifi görüşülmeyi geçilmesini oylattı ve AK Parti oyları ile teklif görüşülmesine başlandı. Kararı Chpli vekillerin, sloganları eşliğinde şarkılar ve türkülerle masalara vurarak (güzel güzel :) ) protesto ettiler. Protestoların dinmemesi ile görüşmeler başlayamadı. Chpli Engin Altay'da gerginliği son bulması için ve komisyonda  ertelenmesi için Chpnin lideri Kemal Kılıç dar oğlunu arayarak yardım istedi.

Hala Chpli vekillerin ülkemizin geri kalması için her zaman ki tavırlarıyla Nazi Faşistliğini aratmayacak protestoları yüzünden geçilemeyen Adalet Komisyon toplantısının 1 saatlik aradan sonra 19.30'da tekrar başladı. Usul yönünden tartışmaların sürdüğü ve 20.20'de gerginlik Chpnin dikta edici çağ dışı kavgasına dönüştü. Chpli vekillerin "Saatlerce tartışıyoruz ve hala HSYK üyelerini de aramıza çağırıp çağrılmayacağı da öğrenemedikte dediler.Chpli vekiller hem kavga ettiler hemde bunu kendileri yapmamışcasına duruu sorguladılar. (Alıştık cumhuriyet tarihinde hep böyle idiler diyenlerde var)

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Sayın Bakan'ın çağrımızı HSYK'ya etik olarak bunu bildirmesi gerekirdi, Fakat gerek görmemiş ve bildirmemiş. Bu durumu sizlerin oylarınıza sunuyorum dedi. Chpliler Dersimde Diyarbakır da İstanbul da Egede binlerce kişi astırdıkları o kararları unutmuşçasına Sayın Başkan temel hak ve özgürlüklerimizi oylamaya sunamazsın.dediler Adalet Bakanı yetkisini Chpnin cumhuriyet tarihinde yaptığı katliamları unutmuşçasına karar alamaz ve davranamaz Daha sonra AKParti ve CHP'li vekiller Adalet Komisyonu Başkan İyimaya kürsüsünün önüne gelerek ağır tahrikle tartıştılar.  Bazı CHP'liler ise "HSYK'yı çağırmıyorsunuz, Başbakan'ı çağırın. Yazıklar olsun. Bilal'i çağırın diye hakaretle her zamanki gibi başörtülü kadınlara yaptıkları muamele benzer bağırdılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder