Başsavcıvekili Zekeriya Öz. |
Başbakan Erdoğan'ın söz ettiği Fatih Belediyesine Savcı geliyor iş takip içim Belediyeye gelerek, talepte bulunuyor. Olmayınca da Operasyon ile Belediye Başkanını alıyor. Millete bedelini 120 milyar dolar olarak ödetiyor. sözleriyle anlattığı Savcı İstanbul Başsavcıvekili Öz olduğu çıktı.
Savcıdan İş Takibi Olunca Sözü Dinlemeyen Operasyonla Hapishaneye Gider
Başsavcıvekili Zekeriya Öz Fatih Belediye Başkanı Demirle defaten görüşerek, İstanbul'un turizm bölgesi Laleli'de olan Rese Turizm'e ait Victory Hotel için sorunlarına ricacı oldu. Bu konuda belediyeye gelen Öz'ün zaman zaman da Fatih belediyesinde görevlilere tehditli ifade ettiği baskı yaptığı, sonuç alamayınca operasyonla belediye başkanını tutukladığı ortayaçıktı. Bu nedenle bir otal içintü iş adamlarını töhmetaltına sokan Başsavcıvekili Zekeriya Öz aralarında kendinegörebelediye başkanını cezalandırırken tümilleti 120 ilyar zarar verdirerek ihanet etti. Operasyona gireden önce BANK ASYA sanki haber verilişcesine piyasadan çok yüklü dolar toplatıldığı Devletin ve Halkbankın telefisi mümkün olmayan zararlara uüratıldığıda aşikar. Başsavcıvekili Zekeriya Öz olabileceği söz konusu ihanetin nasıl bir boyut alacağı hayretle beklenmektedir. Hatta Belediye Başkanı Demir'in baskısını artıran Savcı Öz'ün talep ettiği görüşmeyi belediye başkanının operasyon öncesi kabul etmediği bildirildi.
Belediye Başkanı Demir'i operasyonla aldığı kaçak tadilata ilişkin yazışmalarda belgelerin Fatih Belediyesi'nin başından itibaren imar ve belediyecilik kanunlarına uygun işlem gerçekleştirdiği açıkça anlaşılmaktadır. Fatih Ordu Caddesi'nde olan Rese Turizm, 3 kat bodrum, 3 normal kat 1de çekme katın olduğu bina için 30 Kasım 2006'da basit bakım onarım izin aldığı fakat tadilat 6 yıl yapılmadığı. 2012 yılında şirket cephesini tamiratı iznini kullandığı 7 Mayıs 2012'de komşusu olan bina Beyaz Saray İnşaatın, Fatih Belediyesi'ne tadilat imar durumuna göre bina girişinin 4 metre geriye çekilmediğinden kendi binasının girişinin engellendiği gerekçe göstererek şikayet etti. Ayrıca İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Anıtlar Kurulu ve Alan Yönetimi Başkanlığı'na Rese Turizm hakkında şikayette tadilat için bulundu.
Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün Rese Turizm hakkında iş takibi yaparak 5 yıla kadar hapisle istemiyle tyargılanması hakkında Türk Ceza Kanunu, görevini kötüye kullanan kamu görevlileri hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis öngörüyor. TCK'da görevi kötüye kullanmayla ilgili 255 ve 257'inci maddelerde şöyle deniyor:
-Madde 255 -
1- Görevine girmeyen ve yetkili olmadığı bir işi yapabileceği veya yaptırabileceği kanaatini uyandırarak yarar sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
1- Görevine girmeyen ve yetkili olmadığı bir işi yapabileceği veya yaptırabileceği kanaatini uyandırarak yarar sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
Madde 257 -
1- Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, "görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle," kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
2- Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, "görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek," kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
3- İrtikâp suçunu oluşturmadığı takdirde, "görevinin gereklerine uygun davranması için veya bu nedenle kişilerden kendisine veya bir başkasına çıkar sağlayan" kamu görevlisi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder